Aanmelden Klaas Schoone Memorial Award

Aanmelden Klaas Schoone Memorial Award

De familie Schoone, Floricultura samen met de Raad van Advies nodigen het internationale orchideeŽnvak uit om personen, nieuwe rassen, marketingconcepten, business strategieŽn en teelt-technische innovaties voor te dragen voor de Klaas Schoone Memorial Award 2013.

Deze onderscheiding, die volgend jaar voor het eerst wordt uitgereikt, brengt postuum een eerbetoon aan Klaas Schoone, orchideeŽnkweker puur sang, die in zijn korte leven vele nieuwe wegen baande op het gebied van assortiment, teelt en techniek. 

 “Klaas Schoone was een heel positief mens en wij vinden dat we in zijn voetsporen moeten treden door de wereld een positieve boodschap te brengen”, aldus Ed Meeuwissen die samen met Hans Bart, Jan Post en Gerard de Wagt zitting hebben in de Raad van Advies, de eigenlijke initiator van de Klaas Schoone Memorial (KSM) Award.

“Natuurlijk is het zo dat wereldwijd de Phalaenopsis tot een van de belangrijkste, zo niet belangrijkste potplant, is verworden. Nederlandse kwekers beseffen dit niet ten volle. Zo kunnen we maar moeilijk omgaan met het begrip sierwaarde. Wat vind je mooi? Waarom koop je iets? Het zijn vragen die met emotie te maken hebben, ongrijpbaar zijn en waar we dus met een boog omheen gaan, terwijl we wel constant bezig zijn met het aantal bloemetjes per Phalaenopsis, de Cymbidiumtak die een meter lang moet zijn en de beladingsgraad van de producten", adus Meeuwissen.  

Openheid van zaken
Volgens Meeuwissen begreep Klaas Schoone dat mooie dingen er zijn om te delen. “Klaas was niet alleen iemand met passie voor het vak, maar tegelijkertijd ook een man met openheid van zaken. Pas vergaarde kennis werd ook graag gedeeld met zijn vakbroeders. En zo iemand mist het vak op dit moment. Iemand die het internationale orchideeŽnvak naar een hoger niveau kan tillen en de KSM Award kan daar ons prima bij helpen”.

Moois onder het maaiveld
Inschrijving voor de tweejaarlijkse KSM Award  staat open voor het orchideeŽn vak in de breedste zin van het woord. Meeuwissen: “De KSM Award is er voor veredelaars, vermeerderaars, telers, nieuwe rassen, voor een groep van mensen die een business plan of marketing strategie hebben ontwikkeld, maar bijvoorbeeld ook voor onderzoekers die baanbrekend werk doen op het gebied van kunstmestgebruik en duurzame teelt. Er zijn heel wat insteken te bedenken en eigenlijk moet je niets en niemand uitsluiten. Er zit vaak heel wat moois onder het maaiveld verscholen en het zou mooi zijn als de KSM Award dat omhoog zou kunnen halen.”

Deskundige jury
Met de VKC en Gerard de Wagt als voorzitter ziet de Klaas Schoone Memorial Award zich verzekerd van een uitermate deskundige jury. “De VKC beoordeelt en keurt en benoemt daartoe voor elk van de vier categorieŽn een aparte groep keurmeesters die het orchideeŽnvak van a tot z kent. Of het nu gaat om nieuwe rassen, promotie of teeltechniek. Wij als Raad van Advies waarborgen de kwaliteit van de inzendingen .” 

Internationale  ‘beschermheren’
Momenteel zoekt de organisatie naar een ‘beschermheer’ of ‘beschermvrouw’ die in zijn/haar eigen land de KSM Award kracht weet bij te zetten en op de kaart te plaatsen.

Aanmelden
Kandidaten kunnen tot 29 september 2012 worden aangemeld via de website van de VKC. Inschrijfformulieren zijn zowel in het Nederlands als in het Engels te downloaden. 

09:40 - vr 27/07/2012
Bron: TuinbouwCommunicatie

Eerdere nieuwsberichten

12:00 - vr 27/05BON naar de consument en over de grens (TuinbouwCommunicatie)

11:38 - vr 27/05'Greenport minder afhankelijk met geothermie' (TuinbouwCommunicatie)

11:35 - vr 27/05FOTO - Looye Kwekers gastheer Agri Ladies (TuinbouwCommunicatie)

11:34 - vr 27/05Cato nieuwe aanwinst Kwekerij Rubens (TuinbouwCommunicatie)

10:47 - vr 27/05WEBLOG - 'Er wordt weer handel gedaan' (TuinbouwCommunicatie)

10:45 - vr 27/05Seizoen My-Peony bloeiend van start (TuinbouwCommunicatie)

10:43 - vr 27/05Topsprekers bij 'Young Professionals' (TuinbouwCommunicatie)

10:40 - vr 27/05Koning Willem I Plaquette Koppert Cress (TuinbouwCommunicatie)

10:39 - vr 27/05Ocap zal vaak CO2 moeten beperken (TuinbouwCommunicatie)

10:25 - vr 27/05Flucturerende olieprijs bepaalt richting (TuinbouwCommunicatie)

10:20 - vr 27/05Schimmelbestrijder Montego toegelaten in chrysant (TuinbouwCommunicatie)

10:05 - vr 27/05Delphy laatste GreenTech-dag open (TuinbouwCommunicatie)

10:01 - vr 27/05Scheidende Breukink krijgt koninklijk lintje (TuinbouwCommunicatie)

09:31 - vr 27/05Groene loper richting Floriade 2022 (TuinbouwCommunicatie)

Berichten 1 van 14 van in totaal 12055 berichten.
Inschrijven nieuwsbrief