Floriade in teken van roos

Floriade in teken van roos

Van vandaag tot en met 27 juni vindt op het Floriadepark de Week van de Roos plaats. Tijdens deze week staan de roos en de potroos centraal op de Floriade en presenteren diverse veredelaars en kwekers hun allerbeste potrozen aan de rozenliefhebber. Voor de echte rozenliefhebbers is dit een uiterst geschikt moment om de Floriade te bezoeken ťn kennis te nemen van de vele voordelen en mogelijkheden van de potrozen.

Floriadedirecteur Paul Beck opent de Week van de Roos op woensdag 20 juni om 12.00 uur. Dit gebeurt bij de Floriade Plaza. Hij wordt daarbij bijgestaan door voorzitter Jan Huijs van Stichting Rozendorp Lottum, samen met de Lottumse Rozenkoningin 2012. De Potrozenshow met de roosachtige aankleding is gedurende acht dagen te bewonderen bij het paviljoen van de Raad voor de Boomkwekerij: paviljoen Close 2 green, closer 2 life. Rozendorp Lottum is medeorganisator van de Week van de Roos op de Floriade. De twee organisaties hebben al in een heel vroeg stadium een samenwerkingsovereenkomst met elkaar afgesloten. Eerder al werd het door Stichting Rozendorp Lottum tweejaarlijks georganiseerde Rozenfestival in Lottum ook wel ‘de kleine Floriade’ genoemd door Paul Beck.

Met korting naar de Floriade
Als openingshandeling van de Week van de Roos wordt de allereerste voucher door Paul Beck overhandigd aan de Rozenkoningin. Met deze voucher krijgen bezoekers van het Rozenfestival bij aankoop van een ticket voor het Rozenfestival een korting van 3,50 euro op de toegangsprijs van de Floriade. De kortingsvouchers zijn verkrijgbaar bij de informatiestand tijdens het Rozenfestival in Lottum van 10 t/m 13 augustus 2012, dat dit jaar het thema ‘Rozen verbinden culturen’ heeft.

Informatie en tips
Na het officiŽle welkom aan alle rozenliefhebbers, wordt de Week van de Potroos voortgezet bij het paviljoen Close 2 green, closer 2 life, dat tijdens deze acht dagen tot roosachtig paviljoen wordt omgebouwd. Het paviljoen is gelegen schuin tegenover het huis van de smaak. Hier krijgen bezoekers van de Floriade tijdens de Week van de Roos informatie over rozen en praktische tips van vele Lottumse vrijwilligers. Tevens worden er demonstraties rozen oculeren gegeven. Ook zijn de Rozenkoningin, haar hofdame en de Rosalotjes op 20, 23 en 24 juni aanwezig om samen met bezoekers op de foto te gaan. 

Alles over de potroosIedereen kent de roos wel als vaste plant of snijbloem, maar als pot- of kuipplant is de roos veel minder bekend, terwijl de mogelijkheden eindeloos zijn. Potrozen kunnen perfect gebruikt worden op terrassen of balkons. Het zijn doorbloeiende, geurende rozen die minder ziektegevoelig zijn. In tegenstelling tot verreweg de meeste kuipplanten kunnen potrozen bovendien heel gemakkelijk buiten overwinteren. Er zijn vele duizenden soorten beschikbaar in alle geuren en kleuren. Samen vormen zij tijdens de week van de roos een mooie, roosachtige opstelling in alle geuren en kleuren op de Floriade.

VKC-keuring
Op donderdag 21 juni om 08.30 uur start de VKC-keuring van de allerbeste Nederlandse en Duitse potrozen. Voor deze potrozenshow en -keuring is dit jaar een recordaantal potrozen ingezonden door circa 25 Nederlandse, Duitse en Belgische prominente rozenbedrijven. De Vaste Keurings Commissie (VKC) voert de nationale keuring van de potrozen uit. Daarbij worden de potrozen ingedeeld in drie verschillende categorieŽn: Beste Potroos 2012 en Beste Terrasroos in de categorieŽn < 5 liter en > 5 liter. Daarnaast kan het publiek de jury ook een handje helpen bij het keuren van de potrozen middels jureringsformulieren. Hiermee kunnen zij tevens gratis entreekaarten voor het Rozenfestival winnen.

09:48 - wo 20/06/2012
Bron: TuinbouwCommunicatie

Eerdere nieuwsberichten

12:15 - vr 24/10Hoog Russisch bezoek bij GreenQ/DLV (GreenQ/DLV)

11:58 - vr 24/10Programma geothermie-congres bekend (TuinbouwCommunicatie)

11:45 - vr 24/10Weerbaarheid centraal op Plantgezondheid-event (LTO Glaskracht Nederland)

11:38 - vr 24/10FloraHolland werkt aan storingen Naaldwijk (FloraHolland)

10:57 - vr 24/10Website met Nederlandse Agrifood innovaties (TuinbouwCommunicatie)

10:54 - vr 24/10Triton is microbiologisch filter tegen pathogenen (Moor techniek)

10:50 - vr 24/10Koppert wil joint venture in Golfregio (Koppert Biological Systems)

09:45 - vr 24/10Artemis Lilies nadert voltooiing (TuinbouwCommunicatie)

09:25 - vr 24/10LG Flowers in running Ondernemersprijs (TuinbouwCommunicatie)

09:14 - vr 24/10Nationaal Export Event Rotterdam (TuinbouwCommunicatie)

08:43 - vr 24/10Pluckr wint Food Valley Award 2014 (Food Valley Award)

07:44 - vr 24/10EU-akkoord klimaatdoelstellingen (Energiek2020)

11:53 - do 23/10Rozenkwekerij Steejo vorige week failliet (TuinbouwCommunicatie)

11:48 - do 23/10Polen wonen illegaal in oude tuinbouwkas (Omroep Venlo)

Berichten 1 van 14 van in totaal 6969 berichten.
Inschrijven nieuwsbrief