Alert op trips in vroege paprika's

17-01-2017    09:12   |    KAS TuinbouwCommunicatie

Koppert Biological Systems waarschuwt paprikatelers van vroege paprika's ervoor alert te zijn op trips want deze plaag laat zich al zien.

De telers van vroege paprika's hebben inmiddels al een paar weken roofmijten tegen trips en witte vlieg rondlopen. Rond de uitzetpunten is de eerste kweek zichtbaar en inmiddels vestigen de roofmijten zich ook in aangrenzende planten, aldus Koppert. Een goeie zaak vindt het bedrijf want de tripsen laten zich al zien. Gelukkig nog in lage aantallen, maar ze zijn er.

Vangplaten zijn daarom belangrijk: het wekelijks tellen van de platen laat goed zien hoe snel de trips zich ontwikkelt. Een paar vragen zijn nu erg belangrijk. Ontwikkelt de roofmijt zich voldoende? Wanneer kan Orius in het gewas? En is soms ook nog sprake van het bronsbladvlekkenvirus (dat door trips wordt verspreid)? Belangrijke zaken die aandacht vragen, aldus Koppert.Wat witte vlieg betreft, lijkt het nog betrekkelijk rustig te zijn. Maar blijf goed scouten op het plaaginsect, niet alleen op de vangplaten, maar ook in het gewas, aldus Koppert.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Ruim 400 NL-bedrijven op IPM

Holland Horti International, de organisatie die het brede tuinbouwbedrijfsleven internationaal positioneert en faciliteert en die onderdeel...

Eerste boeketten met CO2-footprint

Frederique’s Choice, het bloemenmerk van Frederique van der Wal, presenteert volgende week, als eerste ter wereld, twee gemengde boeketten...