'Meer vrouwen in de sierteeltbranche'

'Meer vrouwen in de sierteeltbranche'

Er zouden veel meer vrouwen werkzaam moeten zijn in de sierteeltbranche. Dat vindt Atze Bosma, CEO van de Florimex Group. Bosma wil met Florimex een voortrekkersrol vervullen als het gaat om het aantrekken van vrouwelijke professionals.

Uit onderzoek blijkt dat 80% van de aankoop vanbloemen door vrouwen gebeurt. Desondanks is het aantal vrouwelijke professionals en managers in de bloemen- en plantenhandel haast op ťťn hand te tellen. "Ik verbaas me daarover", zegt de eerste man van Florimex. "Het is een prachtig product en een absoluut boeiende bedrijfstak, juist voor vrouwen erg aantrekkelijk. Bovendien kun je hier veel ambitie en creativiteit kwijt." Bosma wil met deze campagne laten zien dat het voor vrouwen de moeite waard is om bij een van de bedrijven van Florimex te solliciteren.

A man’s world
De handel in bloemen en planten is van oudsher a man’s world. De handel op de bloemenveiling, de export naar het buitenland, het aanboren van nieuwe, onbekende afzetmarkten was in het verleden het domein van stoere handelsmannen. Langzaam maar zeker begint daar verandering in te komen en Florimex wil haar steentje bijdragen om de typische mannencultuur te doorbreken. "Het mag geendoel op zich zijn natuurlijk, maar vrouwen met hun creativiteit, inlevingsvermogen en vaak gestructureerde manier van werken kunnen een belangrijke rol spelen op zowel commerciŽle als sleutelposities."

Florimex Academy
Een van de paradepaardjes die Florimex in stelling brengt is de Florimex Academy, een intern opleidingsprogramma dat jonge high potentials de mogelijkheid biedt om zich te ontwikkelen tot succesvolle professionals in de sierteeltmarkt. "Het is een uitdagende business, die je goed moet leren kennen om er succesvol in te zijn", legt Atze Bosma uit. "Was in het verleden alleen kennis van bloemen en planten nodig, tegenwoordig is dat niet meer voldoende. Bij Florimex volg je een training-on-the-job en leer je alle facetten van de internationale retail- en groothandel kennen. Behalve dat je hierdoor kunt laten zien wat je in jemars hebt, bieden we je ruimschoots de kans om binnen de Florimex Group een mooie carriŤre te volgen."

09:02 - ma 25/06/2012
Bron: TuinbouwCommunicatie

Eerdere nieuwsberichten

11:04 - di 16/09Tuinbouwbedrijven doen mee aan Albert Heijn open... (TuinbouwCommunicatie)

10:44 - di 16/09Congres energietransitie en geothermie (Gemeente Westland)

10:34 - di 16/09Hartvormige anthuriums geveild (Frsh Retail)

10:12 - di 16/09Tuinbouwdeelname op World Expo Milaan? (TuinbouwCommunicatie)

10:00 - di 16/09WUR en Hortilux testen lichtstrategieŽn (Wageningen UR)

09:57 - di 16/09Helleborus 70 procent langer houdbaar (Wageningen UR)

09:31 - di 16/09Pentakeep-De Zeeuw heeft goed seizoen (TuinbouwCommunicatie)

09:22 - di 16/09Grote brand bij rozenkwekerij Marjoland (TuinbouwCommunicatie)

09:02 - di 16/09Plantion weet nieuwe klanten te binden (TuinbouwCommunicatie)

07:00 - di 16/09Congres duurzame energie (Energiek2020)

12:30 - ma 15/09Duitsland is trekpaard export (TuinbouwCommunicatie)

12:00 - ma 15/09Deze week bloemenbeurs in Moskou (nu.nl)

11:45 - ma 15/09Bloemen sieren Ridderzaal (mooiwatbloemendoen.nl)

Berichten 1 van 14 van in totaal 6628 berichten.
Inschrijven nieuwsbrief