Talentvolle winnaars Ranking (foto's)

Talentvolle winnaars Ranking (foto's)

Michael Zwinkels (25), René van Dop (26) en Tom Zwinkels (26) zijn de winnaars geworden van Ranking thé Grower 2012. Zij eindigden op de eerste plaats in hun categorie, respectievelijk Bloemen, Potplanten en Groenten.

In beachclub Bondi Beach te Monster vond gisteren de ontknoping plaats van Ranking thé Grower 2012. Dit jaar werd gezocht naar de meest ondernemende jonge telers. Om in aanmerking te komen, moesten kandidaten (mede-)eigenaar of partner zijn in een teeltbedrijf. Daarnaast mochten zij niet ouder dan 30 zijn op het moment van inschrijven. Het leverde in totaal 33 aanmeldingen op.

De redactie van TuinbouwCommunicatie, uitgever van onder meer KAS Magazine, GroenteNet en SierteeltNet, boog zich over alle aanmeldingen en sprak met referenties die door de kandidaten waren opgegeven. Uiteindelijk leidde dit tot een top 5 in drie categorieën: Bloemen, Potplanten en Groenten.

Bloemen: Michael Zwinkels
De Categorie Bloemen wordt aangevoerd door Michael Zwinkels (25) van chrysantenbedrijf Theo Zwinkels in Maasland. Volgens de jury laat Michael bij uitstek zien hoe je zaken perfect kunt laten verlopen binnen een organisatie. "Waar zijn vader Theo het bedrijf heeft opgezet, zijn de managementtaken grondig en professioneel overgedragen aan Michael. Michael is nu honderd procent eigenaar, waarbij zijn vader nog wel een positief kritische advies- en klankbordfunctie vervult. Tevens is Michael een toonbeeld van ondernemerschap met een weloverwogen marktbenadering en een strakke sturing op de kostprijs middels een eigen arbeidsregistratiesysteem. Maar ook extern is Michael erg actief. Hij is een voortrekker in zijn studieclub ‘The Young Ones’ en bijzonder actief geïnteresseerd in bedrijven en bedrijfsvoering buiten de sector. Kortom: een echte rasondernemer.“

Potplanten: René van Dop
De Categorie Potplanten wordt aangevoerd door René van Dop (26) van kalanchoekwekerij Solis Plant in 's-Gravenzande. "René heeft met het opzetten van een nieuw kalanchoëbedrijf een bijzondere prestatie geleverd, die nog meer glans krijgt doordat hij het bedrijf door het crisisjaar 2009 heeft geloodst", meent de jury. "Dat deed hij met slim ondernemerschap, waarbij hij goede keuzes maakt. Zoals het uitbesteden van de verkoop aan een partij die daar op dat moment veel beter in was. Ook sterk van René is zijn oog voor detail, om daarmee stap voor stap vooruit te gaan en beter in te spelen op de marktvraag. René beseft goed dat hij met het bedrijf niet op een eiland zit, maar onderdeel is van de afzetketen en de maatschappij. Hij is daarom actief in organisaties om de tuinbouw verder te helpen. Al met al redenen genoeg om René uit te roepen tot ‘de meest ondernemende jonge teler’ onder de potplantentelers."

Groenten: Tom Zwinkels
In de Categorie Groenten ging de winst tot slot naar Tom Zwinkels (26) van trostomatenkwekerij HGL Zwinkels in Maasland. "Zijn brede ervaring in binnen- en buitenland, de successen die hij op jonge leeftijd wist te boeken en zijn ambitie voor de komende jaren, steken boven de andere kandidaten uit. Daar komt bij dat Tom sterke betrokkenheid toont door deel te nemen aan diverse tuinbouwgerelateerde activiteiten buiten het werk om. Met als meest in het oog springende nevenactiviteit het voorzitterschap van de Tuinbouw Jongeren Westland. Een functie die hij gedreven en gepassioneerd invult en waarmee hij de vereniging van nieuw elan heeft voorzien. De jury van Ranking the Grower meent dan ook dat Tom de terechte winnaar is geworden in zijn categorie."


Top 5 Bloemen:
1. Michael Zwinkels (25)
2. Marius Mans (28)
3. Marc Koene (28)
4. Teun van der Lugt (27)
5. Barry van Os (22)

Top 5 Potplanten:
1. René van Dop (26)
2. Jan van der Knaap (28)
3. Dirk van Geest (27)
4. Henry Stolk (30)
5. Jelle Strijbis (26)

Top 5 Groenten:
1.Tom Zwinkels (26)
2. Richard van den Berg (30)
3. Roland Kouwenhoven (29)
4. Roy van Vliet (25)
5. Maikel van den Berg (29)

 

Bekijk hier een foto-animatie van het event van gisteren.

10:30 - wo 27/06/2012
Bron: TuinbouwCommunicatie

Eerdere nieuwsberichten

12:12 - vr 30/01FloraHolland 2020: het reisplan en de etappes (FloraHolland)

11:58 - vr 30/01Nieuwe tuinbouwstichting officieel gestart (LTO Glaskracht Nederland)

11:32 - vr 30/01Naomi Cambell draagt living jewels Anco (TuinbouwCommunicatie)

11:30 - vr 30/01EU verlengt sancties Rusland met half jaar (TuinbouwCommunicatie)

11:29 - vr 30/01Alle presentaties HTG 2020 op een rij (TuinbouwCommunicatie)

11:28 - vr 30/01Exploras en Botany samen in onderzoek (TuinbouwCommunicatie)

11:26 - vr 30/01Programma tuinbouwdag Energy Matters (TuinbouwCommunicatie)

10:45 - vr 30/01Rhododendron Bloombux wint SYC Award (Bizzcommunications)

10:30 - vr 30/01PhormiTex Eclipse opnieuw beschikbaar (TuinbouwCommunicatie)

10:27 - vr 30/01'Luchtzuivering' voor Tweede Kamer (TuinbouwCommunicatie)

10:23 - vr 30/01Meer stoppers in boomkwekerij dan uitbreiders (Agridirect)

10:09 - vr 30/01Webinar Optimaliseren door aniongift (Haifa)

Berichten 1 van 14 van in totaal 7792 berichten.
Inschrijven nieuwsbrief