Meivakantie op Floriade in teken van kids

Meivakantie op Floriade in teken van kids

De aanstaande meivakantie staat op het Floriadepark helemaal in het teken van Floriade Kids. Van 30 april tot en met 6 mei organiseert de Floriade speciaal voor kinderen de Floriade Kids Week. De hele week zijn er leuke voorstellingen, actieve workshops en wedstrijden voor kinderen op het Floriadepark.

Op maandag 30 april geeft Algemeen Directeur Paul Beck van de Floriade de aftrap voor de Floriade Kids Week. Mascottes Flora & Florian zijn hier samen met mascottes uit andere themaparken en met de verschillende tuinbouwkoninginnen bij aanwezig.

De Floriade Kids Week heeft een boordevol programma met muziekoptredens, workshops en theatershows gericht op kinderen. Op maandag en dinsdag treden de tv-sterren Dora & Diego op met hun liedjesshow op Floriade Theatre. Van donderdag tot en met zaterdag is Cirque du Platzak te bewonderen: lenige meisjes en jonglerende jongens, begeleid door aanstekelijke folkmuziek treden de hele middag op in het Vriendenbos op World Show Stage. Op zaterdag 5 mei komen basisschoolleerlingen uit heel Europa naar de Floriade voor de finale van de kweekwedstrijd voor basisscholen: wie heeft de mooiste Garvineaplant gekweekt? Finalisten uit Nederland, BelgiŽ, Duitsland en Groot BrittanniŽ komen hun eigen gekweekte plantje presenteren aan een deskundige jury, waaronder tv-tuinman Lodewijk Hoekstra. Op zondag 6 mei stralen de sterren van Kinderen voor Kinderen op Floriade Theatre en brengen ze de hits van dit jaar ten gehore.

Bij de ingang van de Floriade krijgen alle kinderen elke dag een gratis expeditiegids waarmee ze langs alle leuke kinderlocaties worden geleid en hier opdrachten kunnen vervullen. Zo gaan ze op zoek naar de koning van de jungle in Tropical Treasures, vliegen ze over de wereld in de Rabo Earthwalk en zijn er verschillende workshops met verse groenten en fruit in het Huis van de Smaak. Aan het einde van de dag wordt de Floriade Show opgevoerd. De show staat garant voor een half uur vol angstaanjagende acrobatiek, wereldmuziek en traditionele en moderne dans. Floriade Kids biedt educatief entertainment voor kinderen die zowel met school als hun ouders een bezoek brengen aan Floriade 2012. Kinderen worden op een leuke wijze bewust gemaakt van de waarde van de natuur en de tuinbouw en de invloed hiervan op hun dagelijks leven. Het volledige programma van de Floriade Kids Week is te bekijken in de bijlage.

09:16 - do 26/04/2012
Bron: TuinbouwCommunicatie

Eerdere nieuwsberichten

11:43 - wo 18/05Nederland stemt in met toelating glyfosaat (TuinbouwCommunicatie)

11:27 - wo 18/05Biobased- ideeŽn op Discovery Day (TuinbouwCommunicatie)

11:17 - wo 18/05'Succesvolle tripsbestrijding chrysant Canada' (TuinbouwCommunicatie)

11:05 - wo 18/05Go Cafť tijdens Flowertrails over veredeling (TuinbouwCommunicatie)

10:41 - wo 18/05Film van Russisch kasproject (TuinbouwCommunicatie)

10:16 - wo 18/05Red Passion-freesia het mooiste (TuinbouwCommunicatie)

10:00 - wo 18/05Nauwelijks buisverwarming nodig bij belichting (Kas als Energiebron)

09:58 - wo 18/05BayWa wil Agrimec Group overnemen (TuinbouwCommunicatie)

09:00 - wo 18/05Hoe haal je meer rendement uit CO2 voor... (Kas als Energiebron)

08:54 - wo 18/05Opening winkel Duif Cultra Aalsmeer (TuinbouwCommunicatie)

12:00 - di 17/05Tuinbouwkassen in 3D tijdens GreenTech (TuinbouwCommunicatie)

11:57 - di 17/05WEBLOG - 'Tijd om keuzes te overwegen' (TuinbouwCommunicatie)

11:52 - di 17/05VNO-NCW wil groen investeringsfonds (TuinbouwCommunicatie)

11:50 - di 17/05Werkwijzer Vluchtelingen voor ondernemers (TuinbouwCommunicatie)

Berichten 57 van 70 van in totaal 12003 berichten.
Inschrijven nieuwsbrief