Finaledag Garvinea School Garden Olympics

Finaledag Garvinea School Garden Olympics

4.400 Basisschoolleerlingen uit Engeland, Nederland, BelgiŽ en Duitsland hebben de afgelopen maanden meegedaan aan de internationale Garvinea kweekwedstrijd. De kinderen zijn begin februari met elkaar de strijd aangegaan om de beste plantjes te kweken en hebben toegewerkt naar een grootse finaledag op Floriade 2012 in Venlo. Een internationale jury vol prominenten, waaronder Lodewijk Hoekstra, zal op zaterdag 5 mei beslissen wie zich een jaar lang de beste Garvinea kweker mag noemen.

Vraag een kind een bloem te tekenen en de kans is groot dat het een Gerbera tekent. De felle kleuren en de eenvoudige bloemvorm zijn heel herkenbaar en spreken kinderen aan. De bloemen van Garvinea lijken sterk op die van een Gerbera. Dat is ook logisch, ze behoren tot dezelfde familie. Gerbera’s zijn echter alleen geschikt voor binnengebruik. Garvinea’s daarentegen kleuren het balkon en de tuin en bloeien rijkelijk van het vroege voorjaar tot de eerste vorst. De plant is immers bestendig tegen vele weersomstandigheden, ziekten en plagen.

Met de internationale Garvinea kweekwedstrijd wil Garvinea veredelaar Florist Holland, in samenwerking met Floriade Kids, de Belgische Plattelandsklassen en het Britse initiatief Miracle-Gro’wers, schoolkinderen het plezier van planten kweken aanleren. Drie maanden lang droegen de leerlingen de zorg over hun eigen plantje. Ze leerden over plantenvoeding, het belang van water, grond en licht. De mooiste plant per school is geselecteerd voor presentatie tijdens de finale op 5 mei. Vanuit de 4 deelnemende landen zijn 10 finalisten uitgekozen die hun school mogen vertegenwoordigen tijdens finale.

Prominente juryleden
De jonge kwekertjes presenteren hun eindproduct aan een deskundige internationale jury. Lodewijk Hoekstra, bekend van de TV programma’s Eigen Huis & Tuin en Green Kids, zal voor Nederland in de jury plaatsnemen. Vanuit Engeland zal tuingoeroe en columnist (The Sun-Gardening) Peter Seabrook zijn oordeel vellen over de plantjes. Ivo Pauwels, auteur van diverse tuinboeken, hoofdredacteur van het VTM-tuinprogramma Groene Vingers en presentator van het tuinprogramma De Huisraad op Radio 2, zal BelgiŽ als jurylid vertegenwoordigen. Vanuit Duitsland komt Peter Ambrosius, Gerbera-expert en oprichter van het Gerbera museum in Zuid Afrika, naar de finale dag om de planten te beoordelen. De presentatie van de finale is in handen van Lex Uiting, bekend van ondermeer het Kinderen voor Kinderen Songfestival. 

10:28 - ma 07/05/2012
Bron: TuinbouwCommunicatie

Eerdere nieuwsberichten

11:15 - di 12/08Nieuwigheden voor Plantarium op een rij (Plantarium)

10:05 - di 12/08Resultaten Green Farming gepresenteerd (Van Zaal)

10:00 - di 12/08Boycot raakt totale export nauwelijks (Nu.nl)

10:00 - di 12/08Goed concurrerende planten winnen (Wageningen University)

09:21 - di 12/08Cursus assistent bedrijfsleider herhaald (TuinbouwCommunicatie)

08:40 - di 12/08€ 2,5 miljard voor financiering mkb (Energiek2020)

11:20 - ma 11/08Nederlandse bloemen Marc Jacobs-actie (TuinbouwCommunicatie)

10:20 - ma 11/08Stand van zaken Niet-leden niet veilen tenzij (FloraHolland)

09:55 - ma 11/08Grootse chrysantenregen op Dance Valley (TuinbouwCommunicatie)

09:43 - ma 11/08Cultilene met telers op bezoek in Polen (TuinbouwCommunicatie)

09:40 - ma 11/08Sierteelt buiten schot bij boycot Rusland (Nieuwe Oogst)

09:28 - ma 11/08Snijhortensia heel weekend in spotlights (TuinbouwCommunicatie)

09:25 - ma 11/08'Betere biologische bestrijding gerbera' (TuinbouwCommunicatie)

Berichten 71 van 84 van in totaal 6409 berichten.
Inschrijven nieuwsbrief